1. По статистика 90 % от ресторантите биват закривани

...
   1. По статистика 90 % от ресторантите биват закривани
Коментари Харесай

Интересни бизнес факти

 

 

1. По статистика 90 % от заведенията за хранене биват закривани в първата година след откриването си.

2. Вторник е най-производителният ден от работната седмица.

3. Всеки ден в света се появяват към 33 нови продукта, от тях – 13 играчки.

4. Всеки ден към 65 индивида стават милионери.

5. Кафето е втората най-търгувана стока в света след бензина.

6. Около 80% от всички играчки се създават в Китай.

7. Основните доходи на компанията „ Макдоналдс “ идват от питиета, без значение от разположението на страните.

8. Детските артикули в магазините се държат допустимо най-ниско с цел да могат децата да ги видят.

9. Около 20% от милионерите в никакъв случай не са учили в универститет.

10. Компанията «American Airlines» съумяла да икономиса към 40 хиляди $, махайки единствено една маслина от салатите, предопределени за пасажерите в бизнес класата.

11. Приятните аромати в магазина в множеството случаи са изкуствени, те са основани са сметка на ароматизаторите на въздух и са предопределени да карат клиентите да купуват.

12. В заведенията за бързо хранене постоянно се пуска бърза музика, тъй като под нейно въздействие посетителите по-бързо ядат храната си и по този начин освобождават места за новите клиенти.

13. Основателите на „ Гугъл “ Лари Пейдж и Сергей Брин през 1998 година желали да продадат „ Гугъл “ на компанията ‘Yahoo “ за 1 милиард $, само че „ Yahoo “ се отказали от покупката. След 76 години, през 2005 година, „ Гугъл “ към този момент коствала 80 милиарда $ с годишни доходи от 1, 50 милиарда щатски $.

14. През 20 век съветският бизнесмен Николай Шустов измислил метод да насърчи пазаруването на своя нов коняк в московските заведения за хранене. За задачата той наел младежи, които ходели из заведенията и питали за „ Шустовски коняк “, където, естествено, нямало. След това подставените гости устройвали кавги и пердах, изразявайки своето неодобрение. В резултат на тези акции московските съдържатели научили за новия коняк и почнали да го купуват от изобретателния бизнесмен.

15. Годишният оборот на пазара на рекламни услуги е половин трилион $. За съпоставяне, годишният оборот на тютюн в света е към 400 милиарда $, 100 милиарда по-малко.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР